Djævelen i dig selv

Djævelen i dig selv

En "road movie" i bogform

Djævelen i dig selv, Lena Laurentis - Spændingsroman

Anmeldelse

- Djævelen i dig selv


"Det er sjældent, at jeg får mulighed for at læse kriminalromaner, der på en nervepirrende, underspillet på den gode måde, og så latent farlig i hver eneste sætning, lægger op til drama, uhygge, utryghed og i alle hjørner har døden lurende som en mørk, allestedsnærværende skygge.

Romanen bærer tydeligt præg af forfatterens store forståelse for og kærlighed til den meget underholdende, delvis uforudsigelige, men i alle tilfælde overraskende kriminalhistorie og den klassiske måde at skrive en sådan bog på.

Hun behersker at beskrive krænkelsen af samfundsnormer, som ikke kan/bør over-skrides, samtidig med at hun formår at fortælle en glimrende og yderst underholdende, nervepirrende og meget dramatisk roman.

Et gidseldrama udfolder sig i fuldt flor. Romanen bærer dramaet i sig selv. Man får hurtigt en fornemmelse af, at hovedpersonen Gerry er ude på meget dybt vand, når hun skal forsøge at overleve, men samtidig på en forunderlig måde, at hun i kraft af sin intelligens, sunde fornuft og en god portion snarrådighed, hele tiden er forberedt på, hvad der kan ske, så hun tager sine forholdsregler og i ét og alt forstår at vende de negative situationer til sit eget bedste. Hun tager sine kampe med oprejst pande.

Romanen er på alle måder anbefalelsesværdig, men bør i høj grad frarådes som godnatlæsning medmindre man gerne vil undvære sin nattesøvn.

Det værste er faktisk det som står mellem linjerne. Den er pokkers svær at lægge fra sig."


Michael Næsted Nielsen, forfatter


Gerry Summers, engelsk forfatter på PR-tur i USA med sin agent. Deres første middag i Los Angeles, på en fashionabel restaurant højt oppe over byen, afbrydes brat af to bevæbnede gidseltagere, der er kommet efter én bestemt, berømt gæst og en stor løsesum. FBI tilkaldes, og den garvede og noget utraditionelle Sam Reynolds og hans hold sættes på sagen.

Begivenhederne udvikler sig ikke helt som forventet, da det lykkes gidseltagerne at slippe ud af restauranten med deres berømte gidsel og Gerry som ekstra ”sikkerhed”. Efter en dramatisk flugt ud af bygningen, er der kun én gidseltager og ét gidsel tilbage.

Foran dem ligger en lang, farefuld og uforudsigelig tur med mange strabadser - og FBI lige i hælene.

Én mod én. Bevæbnet mod ubevæbnet. Mand mod kvinde. Et udfordrende, psykologisk spil, en fysisk og psykisk styrkeprøve, hvor Gerry får brug for alle de kneb hun har lært, og nogle hun endnu har til gode, for at holde sig på god fod med gidseltageren… og undslippe med livet i behold…

(Udgivet 2014 - ny, redigeret udgave)

Bogen er udgivet i en trykt udgave og som e-bog.

Du kan købe begge udgaver her.


Den trykte udgave kan du også købe i din boghandel.


Du kan også låne bogen på biblioteket.

Læseranmeldelse

- Djævelen i dig selv


"Underholdende bog med en fantastisk beskrivelse af landskabet. Forfatteren formår at få læseren revet med, så man kan fornemme naturen, der er rammen om en stor del af handlingen i bogen. Som læser længes man ligefrem efter at se og opleve netop det område, bogens hovedpersoner befinder sig i.

Samtidig foregår et fascinerende spil mellem gidseltager og gidsel, hvor de konstante skift fra angst til betagelse/tiltrækning virker fængslende.

Den lidt spøjse og til tider kyniske FBI-agent er en oplevelse i sig selv. Han tænker lidt anderledes - og han passer godt ind i hele bogens setup.

Når bogen slutter tænker man som læser; og hvad sker der så nu? Lysten til at fordybe sig i en eventuel efterfølger er bestemt til stede."


Tina Juelskjær

All content Copyright Lena Laurentis All Rights Reserved - mail@lenalaurentis.com