Den skotske forbindelse

Den skotske forbindelse

Den skotske forbindelse, Lena Laurentis, krimi

Anmeldelse

- Den skotske forbindelse


"Lena Laurentis, der tidligere har udgivet romanen, Djævelen i dig selv, viderefører på fin vis sit forfatterskab med denne krimi, hvor forfatteren Sara Wiberg rejser til Skotland for at komme sig ovenpå en traumatisk oplevelse og hurtigt bliver direkte involveret i opklaringen af et mord. Handlingen bærer præg af forfatterens ret gode psykologiske indsigt i andre mennesker og hendes evne til at skrue et solidt spændingsfelt sammen med deltagelse af hovedpersonen og en række karakteristiske bipersoner, som samlet tegner billedet af liv og hierarki i Ullapool, en mindre by i det nordvestlige Skotland.

Knapt ankommet ser Sara noget som måske er en drøm, måske ikke. Det lokale politi er ikke særlig samarbejdsvilligt. Hun møder dog Calder MacRae, med en fortid som kriminalbetjent, og sammen prøver de at opklare, hvad der er sket.

Romanen udvikler sig hurtigt til at blive en ret nervepirrende thriller, som er godt krydret med lokalkolorit, en stærk undertone af lurende hemmeligheder og Saras egen udviklingsrejse, hvor hun i sidste ende når en eller anden form for afklaring på mange af sine spørgsmål, følelser og hvor hun er blevet meget klogere på mangt og meget siden hun ankom. Hun går styrket ud af det her.

Som læser er man glimrende underholdt og romanen, der dog enkelte steder er en lille smule omstændelig i plottet, glider ellers generelt på en fin og sammenhængende måde. Der er både logik i det, og romanen lægger sig pænt ind i den klassiske tradition for, hvordan en krimi med et godt plot skal være skruet sammen."


Michael Næsted Nielsen, forfatter

En traumatisk oplevelse får den danske forfatter Sara Wiberg til at rejse væk for en tid. I Ullapool i det nordvestlige Skotland, håber hun at finde  ro og samtidig færdiggøre en bog.

Det går ikke helt, som hun havde forestillet sig.

Kort efter ankomsten ser hun noget, hun i første omgang affærdiger som en drøm - liget af en mand,  myrdet på en grusom måde.

Senere samme dag findes liget af en mand. Myrdet på nøjagtig samme måde...

Sammen med Calder MacRae, en tidligere kriminalbetjent, drages Sara ind i efterforskningen. Men Calder har sine egne dæmoner…

Saras involvering undgår ikke morderens opmærksomhed, og snart begynder han at interessere sig for hende…

(Udgivet 2014)

Bogen er udgivet i en trykt udgave og som e-bog.

Du kan købe begge udgaver her.


Den trykte udgave kan du også købe i din boghandel.


Du kan også låne bogen på biblioteket.

All content Copyright Lena Laurentis All Rights Reserved - mail@lenalaurentis.com